HVO primair

Humanistisch Vormingsonderwijs
en Levensbeschouwing (HVO) op
de openbare school.

Helaas ligt dit gedeelte van onze website stil. Hopelijk kunnen we er in de toekomst weer verder mee gaan. 

“HVO is laten zien wat je denkt, wilt en voelt en
ook luisteren naar wat een ander bedoelt.”

Welkom op de website van HVO Primair!

Wat leuk dat je er bent! We hebben geprobeerd om een website te maken vooral voor kinderen die op school Humanistisch Vormingsonderwijs krijgen. Maar ook voor kinderen, die gewoon nieuwsgierig zijn naar wat HVO eigenlijk is.

Op de website vind je onderwerpen, waar je het ook in een HVO-les over zou kunnen hebben. Bovendien vertellen we iets over wat Humanisme eigenlijk is en over mensen, die belangrijk zijn voor het Humanisme.

We vragen je ook om je hersens even af te stoffen en mee te denken over een dilemma. Een dilemma is een probleem, waar niet echt een goede oplossing voor te vinden is. Dat komt omdat alle oplossingen die je kunt bedenken  voordelen, maar ook nadelen hebben. Het is dan de kunst om de voors en tegens tegen elkaar af te wegen en tot een conclusie te komen. En het leuke van humanisme is dat je altijd je mening weer mag veranderen.

mail  We zouden het leuk vinden als je mee wilt praten over deze site of over de vragen die we stellen. Je kunt je mening geven door een mailtje te sturen naar [email protected]of stuur het contactformulier in. Regelmatig zullen we op de site jullie reacties bespreken.

Er is regelmatig iets nieuws te vinden op de site. Nieuwe informatie, nieuwe lessen en nieuwe hersenbrekers.

We wensen je veel plezier op de site van HVO Primair en we hopen dat je hier weer eens terug komt. 

"Moet het zus of moet het zo? Bedenk het zelf, dat is HVO!"